Media center    »   News releases    »   Byty Dunajská - veľký developerský projekt Košičanov

Byty Dunajská - veľký developerský projekt Košičanov

Nové domovy v revitalizovanej lokalite pre 205 rodín

(Košice – 3. apríla 2008, Anton Oberhauser) V týchto dňoch začína predaj bytových jednotiek v súbore Dunajská v košickej mestskej časti Juh. Projekt spoločnosti HUTNÉ STAVBY DEVELOPMENT zároveň počíta s revitalizáciou značne zanedbanej lokality tak, aby nové štvor- až osemposchodové domy obkolesoval park a kvalitná dopravná infraštruktúra. Ide o prvý veľký developerský projekt spoločnosti, ktorá má korene i sídlo v metropole východného Slovenska a aj tým je medzi svojimi konkurentmi unikátna.

HS DEVELOPMENT verí, že aktuálna ponuka priláka predovšetkým ľudí v produktívnom veku a rodiny s deťmi. „Projekt zahŕňa bloky s jedno- až štvorizbovými bytmi, podzemné parkoviská aj ihrisko. Lokalita sa nachádza neďaleko nákupných a športových centier mesta a pritom patrí medzi tie tichšie,“ komentuje investíciu riaditeľ spoločnosti Ing. Milan Balážik.

Stavba už má platné územné rozhodnutie. Obytné bloky budú mať spolu 205 bytových jednotiek, projekt ďalej predpokladá 185 podzemných parkovacích miest a ďalších 40 na povrchu. Cena bytu je od 2,9 milióna korún s DPH vrátane príslušenstva.

Pôvodne sme pre Dunajskú uvažovali o polyfunkčnom komplexe, nakoniec sme sa v súlade s požiadavkami trhu rozhodli pre čisto obytný súbor s tým, že na prízemí budú obchody alebo ďalšia vhodná občianska vybavenosť,“ dodáva projektový manažér Attila Norek.

Spoločnosť sa po svojom odčlenení od Hutných stavieb v roku 1998 doposiaľ špecializovala na prenajímanie priestorov a reality prevažne kancelárskeho charakteru. V súčasnosti pracuje na štyroch ďalších väčších developerských projektoch – v Bratislave, Prešove a Ploskom.

Na zveľadenie lokality bude z celkového rozpočtu 700 miliónov korún vyčlenených približne 5 percent, teda 35 miliónov – približne 3 percentá pripadnú na vybudovanie komunikácií a zvyšok na úpravu terénu a zeleň. Na pozemkoch už začal výrub pôvodného porastu.

Obytný súbor Dunajská vyrastie v blízkosti Ostrovského, Turgenevovej a Lomonosovovej ulice. Prístup k budúcim domom je v súčasnosti možný z Gemerskej ulice a popri budove SPP smerom od Moldavskej ulice. V rámci projektu by mal byť súbor prepojený na komunikáciu na Alejovej ulici s odbočovacím a pripájacím pruhom. Súhlasné stanovisko mestskej časti Košice – Juh, pod ktorým je podpísaný starosta JUDr. Jaroslav Hlinka, zároveň požaduje opravu miestnej komunikácie na Ostrovského a Dunajskej ulici spolu s verejným osvetlením a vybudovaním prepojovacích chodníkov.

Pozemky v lokalite sú vysporiadané a sú v kompletnom vlastníctve spoločnosti. Stavba prvého bloku by mala odštartovať v júni 2008 a kolaudácia je naplánovaná na záver roku 2009. Približne v tom čase sa začne stavba ďalších dvoch blokov, pričom na základe požiadaviek klientov môže dôjsť aj k určitým projektovým úpravám. Časový horizont celého projektu približne ohraničuje rok 2011.

Attila Norek, projektový manažér, HS Development
tel. 0915 987 105, 055/6809 460, fax: 055/6809 322, e-mail: norek@hsdevelopment.sk www.hsdevelopment.sk

Anton Oberhauser, Communication House
tel. 0911 291 255, 055/623 00 70, fax: 055/623 00 70, e-mail: aoberhauser@communicationhouse.sk