Mediálne centrum    »   Tlačové správy    »   Napriek ťažším časom stále myslia na deti

Napriek ťažším časom stále myslia na deti

Embraco vyčlenilo vyše osem miliónov na Vianoce - aj uvoľneným zamestnancom

Spišská Nová Ves (12. decembra 2008) – Embraco Slovakia pamätá na svoje záväzky voči zamestnancom i komunite, aj keď sa nedávno nevyhlo viacerým racionalizačným opatreniam, vrátane nepopulárneho zníženia počtu pracovníkov. Najväčší zamestnávateľ v okrese (1 900 pracovníkov) najnovšie významne prispel detskému oddeleniu Nemocnice s poliklinikou (NsP) v Spišskej Novej Vsi k zakúpeniu moderného inkubátora. Symbolický šek odovzdajú na benefičnom koncerte Darujte pomoc najmenším 14. decembra. Vianočným balíčkom v hodnote 3 500 korún spoločnosť podporí svojich zamestnancov – vrátane tých, ktorí stratili prácu od októbra 2008.

Suma 50 000 Sk (1659,7 eur) pomôže nemocnici získať inkubátor pre predčasne narodené deti s nízkou pôrodnou hmotnosťou. „Za roky spolupráce sme NsP prispeli celkovou sumou 1,3 milióna korún, z toho detskí pacienti mali úžitok z pomoci v hodnote 520 000 korún“, konkretizuje generálny riaditeľ Embraca Ing. Miloš Čeretka.

„Firma Embraco zatiaľ prispela najvyššou sumou. Sme však mimoriadne vďační za každý finančný príspevok. Vďaka kvalitnému inkubátoru budú mať nedonosené deti zabezpečené prostredie čo najpodobnejšie tomu v brušku matky,“ hovorí MUDr. Martina Hrivková z detského oddelenia NsP.

Ďalšou z foriem pomoci je vianočná zbierka zamestnancov, ktorá sa tento rok konala už po štvrtýkrát. Výťažok z nej najbližšie odovzdajú okrem detského oddelenia NsP (17. decembra) aj Detskému domovu Mlynky - Biele Vody 18. decembra.

Poďakovanie zamestnancom Embraca je tento rok zhmotnené vo forme vianočných balíčkov v hodnote 3 500 Sk, spolu za vyše osem miliónov korún (266 000 eur). Podnik takto podporil aj tých, čo nedávno prišli o prácu. „Týmto gestom chceme dať najavo našim bývalým kolegom, že na nich pamätáme a v prípade zvýšenia výroby majú k nám dvere znova otvorené,“ dodáva M. Čeretka.

Kontakt
Katarína Držíková, líder Odd. komunikácie a spoločenskej zodpovednosti, Embraco Slovakia
tel. 0903 615 793, 053/ 417 21 81, fax: 053/ 417 21 39, e-mail: katarina.drzikova@embraco.sk

Anton Oberhauser, Communication House