Media center    »   News releases    »   Talianska dizajnérka tort pre slovenské ženy

Talianska dizajnérka tort pre slovenské ženy

Za dva a pol roka  päťnásobne vyšší náklad

(Košice, 6. marca 2013) – Prvýkrát pre slovenské ženy pripravila

tortu zachytávajúcu bláznivý detský život talianska dizajnérka tort

Fiorella Balzamo. Nájdu ju na titulnej strane najnovšieho čísla

prvého špecializovaného slovenského časopisu Torty od mamy z

košického vydavateľstva Communication House.

„Dizajnérka vytvorila svet spoločnej fantázie detí a dospelých.

Priestorom na hranie už nie je len detská izba či pieskovisko, ale

aj tortový korpus,“ hovorí šéfredaktorka Katarína E.Čániová.

Po rozkrojení iný vzor

Čerešničkou na torte býva jej výzdoba. V podobe kvetov, postáv či

dokonca kanvičiek alebo traktorov. Aj tu sa však pečenie uberá  novým smerom. V predveľkonočnom čase môže byť bábovka po rozkrojení milým prekvapením pre kúpačov. Nájdu v nej zajačika a  kraslicu.

Profesionáli otvárajú svoje komnaty

Amatérske cukrárky vždy vítajú rady profesionálov. Časopis sa

rozhodol osloviť viacerých, aby pre ne otvorili svoje komnaty skúseností. Do jarných Tort od mamy pozval hneď tri. Cukrárky – Mária Miklovičová z päťhviezdičkového hotela Thermia Palace Piešťany a Lucia Mišková z bratislavskej Tulip cafe & restaurant Rhapsody, ktorá piekla aj pre celosvetovo známe osobnosti – radia, prečo pridať štipku soli do karamelu či ako zabrániť šmýkaniu džemu na korpuse.

Trendom je návrat k prírodným surovinám. „Pri príprave dezertov uprednostňujem ľahko stráviteľné a výživovo hodnotné potraviny, napríklad čerstvé ovocie,“ povedala nám Jozefína Zaukolcová, členka slovenského reprezentačného tímu cukrárov.
Jarnou inšpiráciou pre fajnšmekrov môže byť aj vytvorenie 3D klavíra či huslí. Na pečenie sa odhodlali aj tí najmenší a v časopise nájdete aj bezlepkové a bezlaktózové recepty.
Torty od mamy vstupujú do 4. ročníka s nákladom 15 000 výtlačkov. Časopis, ktorý si vyžiadala internetová komunita, uverejnil doposiaľ 150 fotopostupov pečenia. Torty od mamy podporuje rovnomenná webová stránka so 150 000 unikátnymi návštevníkmi. Od tohto čísla časopis spolupracuje s knižnou sieťou Panta Rhei.