Mediálne centrum    »   Tlačové správy    »   Zmenu nosíme v sebe

Zmenu nosíme v sebe

/Košice 14. novembra 2007 – lz/ – Dnes v košickej tlačiarni Rotaprint začínajú tlačiť druhé vydanie knihy Orechová slávnosť, ktorú mnohí prirovnávajú k Slepačej polievke pre dušu, dielu úspešných amerických autorov. Ponúka ľuďom návod na prekonávanie problémov.

Podľa slov autorky je Orechová slávnosť podobným dielom venujúcim pozornosť práve človeku, ktorý hľadá východisko z rôznych životných situácií, ušitým na mieru slovenskému čitateľovi. Kniha košickej novinárky a motivátorky Kataríny Evy Čániovej je výnimočná práve našou slovenskou realitou v kontexte pocitov a snažení spoločne pre miliardy ľudí.

Tlač druhého vydania ihneď po Bibliotéke je skôr výnimkou ako pravidlom. Slovenský knižný trh ponúka množstvo kníh tak slovenských ako aj zahraničných autorov a vybrať si je naozaj zložité. A práve 15. ročník medzinárodného knižného veľtrhu Bibliotéka, kde sa autorka knihy zaradila medzi viac ako stovku vystavujúcich a predávajúcich zároveň, ukázal Kataríne Eve Čániovej, že uchádzať sa o priazeň má zmysel a že sa o to treba usilovať neustále. Aj preto druhé vydanie prichádza v čase, keď do kníhkupectiev vchádza viac ľudí hľadajúcich vhodný vianočný darček pre svojich blízkych.

Kniha Orechová slávnosť je prvou knihou K. E. Čániovej. Autorka - manželka, matka, novinárka, podnikateľka, milovníčka prírody, odborníčka na komunikáciu je jednoduchá žena. Odhalila kus seba, aby vyšla v ústrety ostatným ženám a pomohla im nájsť sa v riešení problémov a pozitívnom naladení. Martina Mečiarová, ktorá sa venuje ľudským príbehom v markizáckom Reflexe položila autorke otázku, či jej neprekáža odhaľovať vnútorné prežívanie. Odpoveď znela, nie a K. E. Čániová ďalej hovorí: „Už roky som ako novinárka zvyknutá ísť s kožou na trh. Zároveň si uvedomujem, že ľudská psychika je rovnaká teraz či pred 10 tisíc rokmi, v Európe či na opačnej strane Zemegule. Preto som sa rozhodla o svoje hľadania a nachádzania podeliť.“ Dotyk života sa javí ako vhodný podtitul knihy 25-tich príbehov a 50-tich ilustrácií. „Pohľad na zdanlivé maličkosti, ktoré tvoria náš život, je svojím poňatím výnimočný.“, píše recenzentka Beáta Hybáčková, redaktorka časopisu Život. Prirovnáva knihu k dielu obľúbeného brazílskeho autora Paula Coelha Ako rieka, ktorá plynie. Príbehy umocnené farebnými kresbami košickej výtvarníčky Jany Šlosárovej sa ponúkajú ako vhodný darček pre všetkých ľudí hľadajúcich odpovede na svoje otázky ako žiť harmonicky a v súlade so samým sebou. Viac na www. communicationhouse.sk.

Autorky Orechovej slávnosti K. E. Čániová a J. Šlosárová predstavujú knihu návštevníčkam veľtrhu Bibliotéka 2007

K. E. Čániová v pestrom stánku prezentuje svoju knihu Orechová slávnosť spolu s ilustráciami Jany Šlosárovej